&
VELKOMMEN!
Kulturmeglerne AS er et konsulent­selskap med kultur og media som spesial­område. Vi har et bredt kontakt­nett og arbeider både innenfor PR, markedsføring, prosjektledelse og forretningsutvikling.

Kontaktinformasjon:

Kulturmeglerne
Kongensgate 23
0153 OSLO
T. 22 40 59 90

FILM
KINO
FESTIVAL
NÆRINGSLIV
KARL SEGLEM
 

OM KIM OG ULVENE

Å finne jenta som kunne spille hovedrollen i "Ulvesommer" var en vanskelig oppgave.
Del |
I tillegge til å være riktig type, måtte jenta være tøff og sterk nok til å gjøre alle de fysisk utfordende tingene som var beskrevet i manus, og sist men ikke minst: Hun måtte aksepteres av ulvene. Heldigvis; etter mye leting i statistarkiver og på skoler fant teamet Julia Boracco Braaten.

Spenningen var stor før det første møtet mellom Julia og ulvene og deres trenere. Ville Julia bli akseptert av ulvene, og ville hun selv finne seg til rette blant dem? Resultatet etter de første prøvene var overveldende og ulvetrenerene var gledesstrålende:
- Denne jenta var bedre enn vi hadde våget å drømme om, forteller ulvetrener Troy Hyde. - Hun ble umiddelbart akseptert av ulvene, og etter få dager tillot ulvene henne å gjøre ting som vi selv ville brukt måneder på å få lov til.

Tilvenningsfasen var en spennende tid. Julia skulle lære seg grensene i egen oppførsel overfor ulvene, og sikkerhet skulle øves inn. Ulvene skulle bli vant til Julias lukt, og Julia fikk derfor beskjed om å bruke samme type såpe og hårshampo gjennom hele opptaksperioden. Klærne hennes måtte vaskes med samme type vaskemiddel. Det handlet om å holde miljøet rundt ulvene mest mulig stabilt og ikke introdusere nye elementer.

Ingen av skuespillerne eller staben var noensinne i tvil om at de arbeidet med ville dyr med kraftige instinkter. Ulvene skulle aldri klappes, man gikk ikke bort til dyrene uten at dette var avtalt på forhånd og dersom en av ulvene mot formodning skulle komme seg utenfor det markerte området, skulle man late som de ikke var der. All kommunikasjonen med ulvene gikk via trener.

Resultatet har blitt en svært overbevisende skildring av et uvanlig nært og trygt forhold mellom ekte ulver og et menneskebarn.

Oppdatert: 05.12.2002 kl. 14:55
 

Kulturmeglerne - Kongensgate 23, 0153 OSLO, t. 22405990 - kulturmeglerne@kulturmeglerne.no
Copyright © Kulturmeglerne 2002-07
Powered by Ottmar.no